Blossombs

Mooi voor jou - Mooi voor de natuur!

EEN MISSIE
Blossombs is opgericht door Daisy en Geerten, met als doel biodiversiteit leuk en toegankelijk te maken voor iedereen.

Ze zijn geschrokken van de bijen- en vlindersterfte in de wereld. Vlinders, bijen en hommels hebben het zwaar door een tekort aan bloemen. Daar moesten ze iets aan doen, vonden ze.

En zo zijn de bloem ‘bommetjes’ van Blossombs ontstaan. Kleurrijk, verpakt als leuke cadeautjes, 100% veilig,  geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en voor grote doelgroepen op een duurzame manier in eigen land te produceren.

De Blossombs worden in Nederland gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten en biologische, wilde bloemzaden. Er wordt samengewerkt met sociale werkplaatsen en alle verpakkingen zijn van duurzame en/of gerecyclede materialen.

hoe werkt het?

HOE WERKT HET?
Heel eenvoudig! Gooi de Blossombs waar je maar bloemen wilt: in je tuin, op een kaal stukje grond of in een plantenpot op je terras. Blossombs hoef je niet in te graven, maar eventueel licht aandrukken in de aarde. Wacht vervolgens op de regen of gebruik een gieter. Na een paar dagen ‘barsten’ ze open en zie je kleine plantjes verschijnen.

Vervolgens duurt het nog +/- 8 weken voordat jij, de bij en de vlinders kunnen genieten van de wilde bloemen! Kortom: geduld gevraagd tot de natuur zijn werk doet. 

Beste zaaitijd: maart t/m september
Gooi je ze later in het seizoen buiten? Dan komen ze het volgende voorjaar op!