O My Bag

omybag-story

O My Bag is een merk dat ik al enkele jaren volg en waar ik van droomde om het ooit in de winkel te kunnen verkopen. Omdat hun producten ongelofelijk mooi en van de beste kwaliteit. Ze hebben ook een prachtig verhaal te vertellen, over vrouwenrechten en het maken van een positief verschil in de wereld.

CHANGING THE WORLD - ONE BAG AT A TIME

Women Empowerment
- 50% van onze producers heeft vrouwelijke accountmanagers.
- Het gemiddelde percentage vrouwelijke werknemers in de vier belangrijkste fabrieken is 19,2% terwijl het sectorgemiddelde 7% is.
- Een professionele leeropleiding werd gefinancierd voor een vrouwelijke medewerker van hun Indiase partnerlooierij – ze heeft nu een leidinggevende functie.

Giving Back
- Het Green Friday Fund 2020 ondersteunt 3 Brickfield-scholen in India, die onderwijs bieden aan 150 kinderen.
- Aftrap van een leefbaar loon project in 2020, 783 eerlijke banen geleverd door O My Bag-partnerfabrieken in India.
- Ze monitoren, minimaliseren en compenseren hun CO2-uitstoot.

Eco-friendly leather
Er wordt gewerkt met premium kwaliteit. Het leer wordt natuurlijk gelooid zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën (chroom, zware metalen, formaldehyde, gechloreerde paraffine met een korte keten, vluchtige organische stoffen of alkylfenolethoxylaten). Om dit te verifiëren wordt het leer getest door onafhankelijke laboratoria. In plaats van schadelijke stoffen worden bij het looiproces plantaardige tannines gebruikt. Onderzoek heeft aangetoond dat een aanzienlijk deel van de milieu-impact van leer plaatsvindt tijdens het productieproces. Daarom zijn het niet alleen de chemicaliën die bij het looiproces worden gebruikt die moeten bepalen hoe milieuvriendelijk het leer is. Er wordt ook in onze leerlooierijen verantwoord omgegaan met water, afvalwater, luchtemissies en energieverbruik.

Fairly Made
O My Bag is opgericht om mensen in ontwikkelingslanden te ondersteunen door eerlijke banen te bieden. Het creëren van een positieve impact in de wereld is een van hun kernwaarden. Met elke aankoop die we doen, kunnen we bijdragen aan een betere wereld met eerlijke banen, veilige werkomstandigheden, gelijke kansen en respect voor het milieu. 

Alle fabrieken zijn SA8000-gecertificeerd om ervoor te zorgen dat ze onder eerlijke omstandigheden werken, en EMA is gegarandeerd lid van de World Fair Trade Organization.

Responsibility Reports
O My Bag is zeer transparant over hun ecologische voetprint en streeft ernaar om hun processen continue te verbeteren. Je kan hun rapporten hier nalezen.