Vlierbloesemsiroop BIO-500ml

€12,50
Artikelnummer: 11822501
Beschikbaarheid: Op voorraad

Deze rijk gevulde BIO vlierbloesemsiroop smaakt heerlijk! De intense smaak en geur in deze limonade komt door het type vlierbloesems die groeien in het continentale deel van Kroatië. Het is ook een gezonde drank: zonder toegevoegde conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen of sap concentraten. Uit deze fles haal je minimaal 22 glazen limonade. Met onze siroop van vlierbloesem kun je heel gemakkelijk een verkwikkende limonade maken door wat plat- of bruisend water toe te voegen. Zin in iets meer avontuur? Probeer dan eens een van onze mocktails of cocktails. 

  • Inhoud: 500ml
  • Vegan & Glutenvrij
  • Handgeplukt en gezeefd in Kroatië
  • Houdbaarheid: 2 jaar.
    • De siropen zijn geschikt om buiten de koelkast te bewaren, op een koele donkere plek, zolang je ze niet opent!
    • Zodra je de fles opent, moet je deze gekoeld bewaren en de opening van de fles schoonhouden. Op die manier kun je siroop maanden gebruiken.

Extra Info

Europeanen zijn sinds de Romeinse tijd al dol op vlierbloesems. Deze werden destijds gebruikt om eten en drinken smaak te geven. Enkel de meest verse bloesem wordt geplukt omdat de aroma’s dan op hun hoogtepunt zijn. In deze biologische limonadesiroop is hij echt heel erg lekker! 

Er worden geen concentraten of extracten gebruikt. Wat betekent dat eigenlijk?
Concentraten en extracten worden zwaar bewerkt en geraffineerd. Het is eigenlijk een “short-cut” voor merken die niet de middelen of de mogelijkheid hebben om de ingrediënten zelf te plukken, te macereren, te zeven en te mengen. Dat betekent dat ze meer residuen hebben en minder voedingsvoordelen. We gebruiken een een-staps proces waarbij planten die we met de hand hebben geplukt of geoogst, of van fruit dat we met de hand hebben geperst of gezeefd, voorzichtig worden gemacereerd (koude maceratie) tot een siroop.

Hoe kan het dat jullie producten houdbaar zijn?
De siropen zijn gepasteuriseerd. Dit is een traditionele manier om producten te conserveren en dat betekent dat we de siroop verwarmen tot 84 ° C en we de sachets of de flessen vervolgens heet vullen.

Waarom zie ik soms een troebel laagje bij de hals van de siroopfles?
De siropen zijn gemaakt van vruchtensap en pulp of bloemen en bladeren van planten. Deze hebben pollen, eiwitten en andere natuurlijke componenten die in de siroop terechtkomen. Omdat we geen additieven gebruiken om de siropen te stabiliseren, kun je soms de sedimenten van pollen en andere natuurlijke componenten zien. Het is het beste om de fles te schudden om alle componenten weer gemengd te krijgen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen